Geschiedenis

Waarom ons bedrijf Het Weerdhuis heet?

Omdat dit de naam is van het pand in Dalfsen waarin wij – Kerstin en Michiel Hanewinkel - wonen en werken. Het gebouw werd in 1908 gebouwd voor een bedrag van 5410 gulden. De opdracht kwam van de toenmalige burgemeester van Heino. De scheepsvaart op het Overijssels kanaal nam behoorlijk toe, vandaar dat er behoefte was aan voorzieningen voor de schippers en hun vrouwen. Het Weerdhuis werd een schipperscafé, een herberg en een buurtwinkel waar mensen konden rusten, eten en overnachten.

Met de jaren groeide Het Weerdhuis uit tot het middelpunt van de buurt. Er werden veel en vaak feesten georganiseerd, maar in de jaren zestig werd het pand ook een tijdje bewoond door 42 Turkse gastarbeiders. Om een brug te slaan tussen hen en de bevolking, werden er multiculturele avonden met zang, dans en muziek georganiseerd.

Van 1910 tot de jaren zestig werd Het Weerdhuis bewoond en uitgebaat door de familie Jansen. Het café werd daarna door de familie Zagema tot eind jaren zeventig in stand gehouden en daarna door de familie Brok verbouwd tot woonhuis. In 2019 kochten wij Het Weerdhuis en hebben we het pand zoveel mogelijk in ere proberen te herstellen. Inmiddels wonen en werken wij met veel trots op deze bijzondere locatie én hebben wij ons cateringbedrijf naar Het Weerdhuis vernoemd.

Het Weerdhuis
Het Weerdhuis

Meer weten over Het Weerdhuis?

Lees alles over ons cateringbedrijf

Contact

Heb jij een vraag? Of ben je nieuwsgierig naar onze mogelijkheden? Mail, bel of Whatsapp ons gerust!